materialer

bambus

Bambus er en forholdsvis ny fiber i klær, men med fantastiske egenskaper. Den er varmeregulerende slik som silke, d.v.s. den er varm når du er kald og kald når du er varm. Bambus er også myk og behagelig mot kroppen og faktisk veldig bra for de som lider av allergier mot andre fibre. Dessuten tørker bambusklær raskere enn for eksempel bomull. I likhet med andre strikkeplagg, bør disse av bambus også strekkes i fasong og tørkes i flat tilstand.

 


lin/viscose

linBlandingen av lin og viscose gjør plaggene mykere og med litt mer glød enn bare ren linstrikk. Plaggene er kjølige og behagelige og ha på seg. Dessuten krøller denne blandingen seg svært lite. Plaggene er vasket, men noe krymp kan det være igjen. Så derfor, strekk plaggene godt ut etter vask og la dem tørke i flat tilstand.

 


ull

ullUll er kjent og kjært, og i vinterkolleksjonen 2011 er det brukt ren merinoull. Den er myk, behagelig og så å si nuppefri! Ekstra bonus er at den krøller lite. Plaggene kan vaskes i maskin på ullprogram.

 


viscose

viscoseViskosefiberen er også et naturmateriale, faktisk kommer den fra grantre. Viscose har mye av de samme egenskapene som bomull, men er mykere, mer glansfull og krøller mindre. I våt tilstand blir viscose ”svak”, så plagg i viscose må vaskes forsiktig